Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Άρχισαν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Λάρισα, 11-11-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη οι ανοικτές συνελεύσεις διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αν και ημέρα γενική εφημερίας η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν άκρως ικανοποιητική δεδομένων των συνθηκών εργασίας.

Το Σωματείο ξεκίνησε αυτή τη μορφή προκειμένου να καταγραφούν τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, με την συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων, που έχουν οδηγήσει στην υποχρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας μ’ όλα τα συνεπακόλουθα.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μετά την εμφάνιση του Προέδρου του Σωματείου στην πρωινή Ενημέρωση της Ε.Ρ.Τ. [ώρα: 07:32 κ.εξ. http://somateiopgnl.blogspot.gr/2015/11/blog-post_95.html ] με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στο Πανεπιστημιακό.  Η απαράδεκτη και άδικη περικοπή των δεδουλευμένων για ακόμη μια χρονιά, καθώς και η συνεχιζόμενη υποστελέχωση, έχουν ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση των επαγγελματιών υγείας αλλά και των οικογενειών μας.

Χαιρετίζουμε τις θέσεις του Υπ. Υγείας, που τοποθετήθηκε στην ίδια εκπομπή της Ε.Ρ.Τ. μετά την παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. [ώρα: 10:53 κ.εξ.]. Φυσικά από λόγια έχουμε χορτάσει μέχρι σήμερα και μάλιστα στο πλαίσιο των δύο προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. [4Κ ΚΑΙ 5Κ του 2015] στα δύο Νοσοκομεία της πόλης θα προσληφθούν μόλις 7+10=17 άτομα, εκ των οποίων μόλις επτά Νοσηλευτές, όταν τα κενά*** είναι 20πλασια και η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου το γνωρίζει σε συνέχεια των παρεμβάσεων μας από τον Μάρτιο 2015. Οψόμεθα λοιπόν περί σημερινών εξαγγελιών του Υπουργού Υγείας.

Το Σωματείο με αλλεπάλληλες ενέργειες, πρωτοβουλίες, έχει αναδείξει και προτείνει λύσεις στις Διοικήσεις του Νοσοκομείου και  5ης Υ.Πε.. Έχει επανειλημμένα καταγγείλει την κατάσταση, που επικρατεί σε θέματα, που απασχολούν γενικότερα το χώρο της Δημόσιας Υγείας και τα Νοσοκομεία Ε.Σ.Υ. αλλά και ειδικότερα για θέματα, που αφορούν στην εργασιακή ειρήνη αλλά και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Όλα τα θέματα έχουν διατυπωθεί σε συναντήσεις αλλά και εγγράφως στη Διοίκηση αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για την επίλυση αυτών.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Π.Γ.Ν. Λάρισας καλεί όλους τους συναδέλφους, να συμμετέχουν στις ανοικτές συνελεύσεις-συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που ξεκίνησαν από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και σεβόμενο το γεγονός, ότι το Νοσοκομείο έχει Γενική Εφημερία αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα των συναντήσεων ως ακολούθως:

Ημερομηνία
Χώρος
Ώρα
Δευτέρα 16-11-2015
Κεντρική Πύλη
13:00
Τετάρτη 18-11-2015
Κεντρική Πύλη
13:00
Παρασκευή 20-11-2015
Κεντρική Πύλη
13:00

Θα ακολουθεί ενημέρωση των συναδέλφων για τις ημερομηνίες στο τέλος κάθε εβδομάδας για την επομένη.



Για το Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ.


    ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Πρόεδρος


    ΝΑΚΟΣ Θ.Μ. ΧΡΗΣΤΟΣ
    Γενικός Γραμματέας







30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...