Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Λάρισα, 29-11-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, σας καλεί να συμμετέχετε στη 24ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε., την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015, που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συμμετέχει το Σωματείο μας.


Εν όψει της προωθούμενης κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζονται – για ακόμη μία φορά – να επιβάλουν στον ελληνικό λαό Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, η Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε., στις 3 Δεκεμβρίου, πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός.

Να γίνει καταλύτης για την ακύρωση των προωθούμενων σχεδίων και ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Να αποτελέσει μια ευκαιρία για κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε οργανωμένο αγώνα για την
ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η νέα πραγματικότητα, που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ΄αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις αντιθέσεις.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την πρόνοια και την αυτοδιοίκηση.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...