Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ…» η ολοήμερη σίτιση στο Π.Γ.Ν. Λάρισας

Λάρισα, 01-11-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Κάλλιο αργά παρά ποτέ…»





Με μεγάλη απόλαυση διαβάσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ [31-10-2015, 18:45]καθώς και στην έντυπη [01-11-2015, σελίδα 5]ότι o ίδιος ηγείται προσπαθειών για τη βελτίωση των υπηρεσιών σίτισης με ομάδα εργασίας διευθυντικών στελεχών [4 έχει το ΠΓΝΛ εκ των οποίων το 1 είναι της «αρμοδιότητας»] και εξωτερικών συνεργατών [δημόσιο χρήμα και πάλι-χρήζουν ανάγκης αυτές οι υπηρεσίες; αλήθεια πόσο κοστίζουν στους πολίτες;].

Το Σωματείο Εργαζομένων υπενθυμίζει στους αναγνώστες σας την παρέμβασή του με τίτλο: «Να σταματήσουν οι ιδιώτες από τα Νοσοκομεία» [ηλεκτρονική έκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 20-10-2015, 12:54 καθώς και στην έντυπη 21-10-2015, σελίδα 11], που έτυχε μεγάλης αναδημοσίευσης από τοπικά, περιφερειακά και εθνικά μέσα και ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη του Προέδρου για το θέμα στην ΕΡΤ Λάρισας στις 21-10-2015 [09:12].

Απορίας άξιον εστί, που ο Διοικητής ξαφνικά επικοινωνεί σα δική του κίνηση την ενέργεια μετά από 11 μέρες το θέμα σίτισης στο Πανεπιστημιακό Λάρισας. Εμπλέκοντας μάλιστα κι άλλα στελέχη. Ο Διοικητής κατά την ταπεινή μας άποψη θα πρέπει στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης να μην εκδηλώνει ίχνη σφετερισμού της δουλειάς των άλλων. Μάλιστα οφείλει να βγάζει προς τα έξω τη δουλειά των στελεχών του Νοσοκομείου, όπως ισχύει. Είναι τοις πάσι γνωστό κι αυτό αποδεικνύεται με τα απαραίτητα ντοκουμέντα, ότι τα τελευταία έξι έτη έχουν κατατεθεί προτάσεις από την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής αλλά οι Διοικήσεις κώφευαν. Έγιναν εισηγήσεις σχετικά με το πως δύναται να ανταπεξέλθει  η υπηρεσία της σίτισης με το μικρότερο δυνατό κόστος αλλά εξασφαλίζοντας την ποιότητα του φαγητού. Στις προτάσεις δεν αναφέρεται η συγχώνευση υπηρεσιών σίτισης των Νοσοκομείων της πόλης.

Το Σωματείο θέλοντας να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην ομαλή λειτουργία του  Νοσοκομείου μας δεν θα επεκταθεί περαιτέρω στην προσπάθεια σφετερισμού της τεκμηριωμένης πρότασης του Τμήματος Διατροφής για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από την παρούσα Διοίκηση.

Ευελπιστούμε να γίνει πράξη από την σημερινή Διοίκηση, γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: «κάλιο αργά, παρά ποτέ». 


καθημερινότητα των συναδέλφων μας και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους φορολογούμενους πολίτες.

Αναμένουμε λοιπόν, το Υπουργείο να διορίσει Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. άμεσα και στο 1ο Δ.Σ. να ληφθεί η Απόφαση για να λυθεί το θέμα της ολοήμερης σίτισης σύμφωνα με την κατατεθειμένη πρόταση του Τμήματος Διατροφής του Πανεπιστημιακού.


Για το Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ.


ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Πρόεδρος 

ΝΑΚΟΣ Θ.Μ. ΧΡΗΣΤΟΣ
Γενικός Γραμματέας

30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...