Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Διοικητές Nοσοκομείων: Μόνο 3 πάνω από τη βάση στην αξιολόγηση! Όλο το παρασκήνιο...

Με διαδικασίες… φαστ τρακ και προφανώς με το βλέμμα στραμμένο στα… δικά μας παιδιά, εξέτασε όπως φαίνεται η επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας τους διοικητές των νοσοκομείων.








Μια διαδικασία, που ξεκάθαρα φάνηκε από την αρχή ότι είχε… θέματα, καθώς καιρό τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωκε να αλλάξει τους Διοικητές των Νοσοκομείων για να τοποθετήσει τα δικά του παιδιά, κάτι που είχε αποτυπωθεί και στις επίσημες δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Χρειάστηκε να μεσολαβήσει ακόμη και η τρόικα για να μπλοκάρει πριν λίγους μήνες τη ρουσφετολογική διαδικασία.
Πάντως τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης από τα 14 νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.) έβγαλαν μόνο…τρεις διοικητές ικανούς, όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, αφού μόνο τόσοι πέρασαν τη βάση.
Βέβαια παραμένουν άγνωστα τα κριτήρια αξιολόγησης από την πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας, αφού οι προσωπικές τους συνεντεύξεις διήρκησαν τοπολύ ένα τέταρτο.
Και μπορεί η κυβέρνηση να βιάζεται να βάλει τα… δικά της παιδιά, παραμένει, όμως άγνωστο εάν θα δώσει το πράσινο φως η τρόικα.
Μόνο με τη… βούλα των δανειστών
Με βάση τα όσα έχουν διαμηνύσει οι δανειστές στην κυβέρνηση θέλουν αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης, ενώ τα κριτήρια για την προκήρυξη για τους νέους Διοικητές θα πρέπει να περάσουν από το κόσκινο της τρόικας.
Σύμφωνα εξάλλου και το μνημόνιο τα κριτήρια της προκήρυξης θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τους θεσμούς και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία για την ανεύρεση νέων προσώπων.
Στη συνέχεια βέβαια θα πρέπει να ακολουθήσει η αξιολόγηση των βιογραφικών, που θα φθάσουν στο Υπουργείο Υγείας αλλά και οι προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους.
Παράγοντες της αγοράς υγείας έλεγαν στο HealthReport.gr, ότι αν η διαδικασία τηρηθεί με βάση τις επιταγές της τρόικας, θα μπει για τα καλά το 2016 πριν επιλεγούν νέοι μάνατζερ για τα Νοσοκομεία.
Βέβαια η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει, ότι πριν τα Χριστούγεννα θα έρθουν οι νέοι διοικητές. Άγνωστο με τι τρόπο…

30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...