Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ανακούφιση φροντιστών ασθενών από άνοια...


Το εργαστήριο ELL (Entrepreneurship Living Lab) του ΤΕΙ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, διοργανώνει ανοιχτή ημερίδα με θέμα "Η ανακούφιση του φορτίου των περιθαλπόντων - φροντιστών".

Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 9:30 - 12:30 στο χώρο του εργαστηρίου. Όσοι έχουν αυτό τον ρόλο ή θέλουν να ενημερωθούν πριν τον αναλάβουν καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στα emails: 
blanas@teithessaly.gr                blanas@gmail.com 
είτε στα τηλέφωνα 2410-684343, 6945-898835 είτε στην ιστοσελίδα του facebook ThessalyDementiaCare. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «στην εκδήλωση θα μιλήσουμε για το δίκτυο υποστήριξης που επιθυμούμε όχι μόνον με τους γιατρούς και νοσοκόμους αλλά με όποιον άλλο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Κύριο πρόβλημα είναι η εύρεση, επιλογή και αξιολόγηση δεύτερων εκτός μελών της οικογένειας φροντιστών.
Υπάρχουν και άλλα. Αν υπήρχαν ξενοδοχεία που είχαν κατάλληλη οργάνωση θα μπορούσαμε να πηγαίναμε διακοπές με τους ασθενείς μας χωρίς να φέρουμε όλο το φορτίο μόνοι μας. Το ίδιο και σε άλλου είδους επιχειρήσεις. Στα αρχικά στάδια δεν είναι μόνο ο γιατρός και ο φαρμακοποιός, είναι ίσως ο μπακάλης, ο μανάβης αλλά και η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΥΑ. Κρίσιμη είναι η επέκταση των ΚΑΠΗ σε ΚΗΦΗ. Και άλλα πολλά. Στόχος μας να ζήσουμε μια πλήρη ποιοτική ζωή και εμείς και οι άνθρωποί μας».

30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...