Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΑΔΕΔΥ - Καταγγελία κατά του Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμπαραστέκεται στους νεοδιορισθέντες συναδέλφους στις ΤΟ.Μ.Υ. στην Θεσσαλία, που είναι αντιμέτωποι με πειθαρχική δίωξη από τον διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. λόγω της άρνησής τους να παρουσιαστούν σε «επιμορφωτική» διαδικασία, εκτός ωραρίου εργασίας (και μάλιστα Σάββατο), εκτός έδρας εργασίας και χωρίς καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των οδοιπορικών τους εξόδων.
Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η οποιαδήποτε επιμορφωτική διαδικασία δεν μπορεί να γίνεται εκτός ωραρίου – στον ελεύθερο χρόνο- και δεν μπορεί να απαιτείται από τους εργαζόμενους να επιβαρύνονται οι ίδιοι με το κόστος μετακίνησης και τα έξοδα για την παρακολούθηση εν γένει.
Κανένας υπάλληλος, είτε μόνιμος είτε συμβασιούχος, δεν υποχρεούται να παραβρεθεί σε επιμόρφωση με όρους που παραβιάζουν τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν θα επιτρέψουμε να προωθείται, στην πράξη, μέσα από τις κάθε είδους επιμορφώσεις των διαφόρων προγραμμάτων των ελαστικά εργαζόμενων, η καταπάτηση των πιο στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.
Έχει μεγάλη ευθύνη ο διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε., ο οποίος εντελώς αυθαίρετα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις.
H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί: 
– την άμεση ανάκληση της αυταρχικής τρομοκρατικής πειθαρχικής δίωξης
– τον σεβασμό στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα
                                Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...