Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ηλεκτρονική πρόσβαση στον ασφαλιστικό τους φάκελο θα έχουν οι ασφαλισμένοι από 1η Σεπτεμβρίου

Μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για όλους τους πολίτες, μέσω του ασφαλιστικού φακέλου υγείας, ενεργοποιεί από 1η Σεπτεμβρίου η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για όλα τα θέματα που τους απασχολούν αναφορικά με παροχές υγείας που λαμβάνουν από τον Οργανισμό, θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και δαπάνες που αφορούν στη «διαδρομή» τους στο σύστημα υγείας και θα μπορούν να …μπλοκάρουν δαπάνες που δεν αποδέχονται!
Αρχικά, οι πολίτες με τους κωδικούς του TAXIS θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τον ασφαλιστικό τους φάκελο υγείας στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ. Στη συνέχεια θα λάβουν έναν μοναδικό μυστικό κωδικό τον οποίο θα καταχωρήσουν στην επόμενη επίσκεψη τους στον ιατρό τους.
Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν σε δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει και έχει αποζημιώσει ο ΕΟΠΥΥ καθώς και τη δυνατότητα να «συνομιλούν» με τον Οργανισμό και να ζητούν πληροφορίες για τις παροχές, την διαδικασία πρόσβασης κλπ.
Παράλληλα θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις παροχές που λαμβάνουν. Μάλιστα σε περίπτωση που δεν έχουν λάβει κάποια παροχή, θα μπορούν να «μπλοκάρουν» την αποζημίωση του παρόχου ο οποίος θα ελέγχεται.
Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, με τον τρόπο αυτό ο Οργανισμός θα γνωρίζει ότι μια δαπάνη είναι πραγματική και την έχει λάβει ο δικαιούχος. Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερους ελέγχους της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΦΚΑ) είχαν εντοπιστεί περιπτώσεις συνταγογράφησης και εκτέλεσης εξετάσεων σε ασφαλισμένους που είχαν χάσει τα βιβλιάριά τους ακόμη και σε …νεκρούς.
Σημειώνεται ότι ήδη 80.000 πολίτες έχουν ενεργοποιήσει τον ασφαλιστικό φάκελο υγείας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί με την ενημέρωση των πολιτών. Μάλιστα άμεσα θα βγει στον «αέρα» και το νέο site του ΕΟΠΥΥ το οποίο είναι πιο φιλικό στον χρήστη ενώ θα διαθέτει και help desk για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...