Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ 2018_ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ [στηρίζται από το Π.Α.ΜΕ.]



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
(το ψηφοδέλτιο  που στηρίζει το ΠΑΜΕ) 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Π.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ              

                                            ΕΚΛΟΓΕΣ  24 -  25 ΓΕΝΑΡΗ                                                                                                   
Κριτήριο της δικής μας πρότασης και των αγώνων μας είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των υγειονομικών.

Συνάδελφισσα-συνάδελφε, απευθυνόμαστε σε σένα:

που βλέπεις να επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια το ίδιο έργο εξαπάτησης των προσδοκιών και των ελπίδων σου για σταμάτημα της χειροτέρευσης της ζωής μας.                                                                                      
που βλέπεις τα παιδιά σου να προορίζονται για φτηνό, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό  με 300 και 400 ευρώ χωρίς ζωή με μέλλον.


που περιμένεις χωρίς δικαίωση  κάποια κυβέρνηση να  βάλει φρένο στην κατρακύλα και τους συνδικαλιστές που κατά πλειοψηφία ελέγχουν σωματεία (όπως το δικό μας)  και ομοσπονδίες να πάψουν να ξεπουλάνε τα δικαιώματά μας.

που αγανακτείς βλέποντας το νοσοκομείο να γίνεται ολοένα και περισσότερο μια επιχείρηση που ζητά περισσότερη δουλειά από το ίδιο κουρασμένο και εξαθλιωμένο  προσωπικό, μεγαλύτερες περικοπές δαπανών και φτηνότερο εργατικό δυναμικό μέσω επικουρικών και συμβασιούχων.

Οι εκλογές για νέο ΔΣ ,αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Γίνονται σε μια περίοδο που η  σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια και στα νοσοκομεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του, που εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.                                                   
Μια πολιτική που αποτυπώνεται  κάθε χρόνο  στον κρατικό προϋπολογισμό του  όπου η μείωση των δαπανών στο υπουργείο Υγείας, , στα κρατικά νοσοκομεία έφτασε στο 60% και στη φαρμακευτική δαπάνη μείωση κατά 25%.Και ενώ σε συνθήκες κρίσης οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, η συγκυβέρνηση ψήφισε  νέες περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018   για τα νοσοκομεία κατά 362 εκτιμήτρια σε σχέση με το 2017. Αυτό  για τα δυο νοσοκομεία της πόλης μας σημαίνει οτι από 119 εκατ. Που ήταν η επιχορήγηση πριν μερικά χρόνια έφτασε το 2017 στα 52 εκατ. Δηλαδή μείωση 58% και το 2018 θα υπάρχει παραπέρα περικοπή.                                                                                         
Κερδισμένοι  βέβαια από όλη αυτ’η την κατάσταση  βγαίνουν, πρώτα από όλα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας γιατί εξασφαλίζουν νέα «πελατεία» και σίγουρα κέρδη.                                                                              

Την ίδια στιγμή  --- η ηγεσία της ομοσπονδίας μας  ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στα τρία χρόνια, στήριξε την ρητορική και τη δράση της σε μια στημένη αντιπαράθεση με το υπουργείο υγείας και τον αναπλ. Υπουργό Πολάκη, με επίκεντρο το ψευδεπίγραφο σύνθημα «ΤΟ Ε.Σ.Υ.ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ».  ΜΕ αυτόν τον τρόπο πρωταγωνίστησε σε μια στημένη κοκορομαχία, για να κρύψει τη συμφωνία της στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, κοκορομαχία στην  οποία συμμετείχαν και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ως προστάτες του Πολάκη και υπερασπιστές κάθε κυβερνητικής επιλογής. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ξεσαλώσει με τις αλογοδρομίες και τις κοκορομαχίες με τον Πολάκη, τώρα που ψηφίζονταν τα νέα μέτρα για το χτύπημα της απεργίας και την κατάργηση των ΒΑΕ τώρα ήταν παντελώς εξαφανισμένη.
Κοκορομαχία που με τον κουρνιαχτό που σήκωνε, απέκρυπτε την αλήθεια που αναδεικνύανε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ : ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει αλλά μετασχηματίζεται μεθοδικά σε μια μεγάλη επιχείρηση Α.Ε.

Τον μετασχηματισμό αυτόν το φανερώνουν:

1. οι διαρκείς μειώσεις χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ( 24% το 2018 σε σχέση με το 2017) και η αύξηση της χρηματοδότησης από τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλ. από τις εισφορές των εργαζομένων) και τις απευθείας πληρωμές εξετάσεων και φαρμάκων από τους ασθενείς.

2. Η κατακόρυφη αύξηση προσλήψεων προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΟΑΕΔ,ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβασιούχοι καθαριότητας).

3. Ο σχεδιασμός για περαιτέρω μείωση των μισθών μας με τον επανυπολογισμό, από μηδενικής βάσης, του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας όπως προβλέπεται στην 3η αξιολόγηση.

4. Ο ασφυκτικός έλεγχος και η εντατικοποίηση της δουλειάς μας μέσω της στοχοθεσίας και της εκβιαστικής αξιολόγησης που θα εξασφαλίζουν ένα δημόσιο φτηνό για το αστικό κράτος, φιλικό στην επιχειρηματικότητα και εχθρικό στις ανάγκες των εργαζομένων

Στην ίδια ρότα με την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ κινούνται όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις στο ΔΣ του σωματείου μας. Προσπαθούν μέσα από όψιμες «κοκορομαχίες» να κρύψουν τη βασική τους συμφωνία με τις πολιτικές που εφαρμόζουν κυβερνήσεις ΕΕ , ΔΝΤ και τα κόμματα τους. Γι αυτό άλλωστε όλοι τους έχουν φορέσει το «κοστουμάκι» του ανεξάρτητου, του ακομμάτιστου, στο σωματείο , ενώ στην ΠΟΕΔΗΝ αλλά και στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ είναι κανονικά στα  ψηφοδέλτια των ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ  του ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

Για αυτό και στις διακηρύξεις τους δεν λένε κουβέντα για το ποιος και ποια πολιτική  ευθύνεται για αυτή την κατάσταση, για το ποια είναι η προοπτική η λύση…

Συνάδελφε, τους ξέρεις ήδη πολύ καλά - ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ!

 Όλες αυτές οι παρατάξεις  με  όποιο όνομα  και αν εμφανίζονται  φορώντας το κουστούμι  του «ανεξαρτήτου»  κραυγάζουν «μακρυά τα κόμματα - κάτω οι σημαίες» προσπαθώντας να σε κοροϊδέψουν ότι δεν έχουν σχέση με τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν τους επιχειρηματίες(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ κ.α.), ενώ έχουν βάλει πλάτη  όλα αυτά τα χρόνια να περάσουν  τα μέτρα των κυβερνήσεών τους. Θέλουν τώρα να μοστράρουν ως νέοι κι άφθαρτοι «αγωνιστές», με άλλες ταμπέλες για να ...ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους.

Ποιος λοιπόν θα αντιμετωπίσει αυτά τα μέτρα; Οι συνδικαλιστές που τα κόμματά τους πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. και της επιχειρηματικότητας (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- - ΣΥΡΙΖΑ κ.α.) ; Αυτοί που καλούν σε «αντιμνημονιακό αγώνα», κρύβοντας ότι το μνημόνιο είναι εργαλείο ενίσχυσης των κερδών των επιχειρηματιών;;

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε,
Η ζωή που μας αξίζει θα έρθει μόνο μέσα από το δικό μας αγώνα!

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να έχει επίκεντρο το χώρο δουλειάς, να έχει μαζική συμμετοχήδιάρκεια, αξιοποίηση όλων των μορφών δράσης. Κυρίως όμως, να στρέφεται  ενάντια σε αυτούς που βγαίνουν κερδισμένοι από τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ε.Ε. – ΔΝΤ που τους στηρίζουν αυτούς που όλες οι άλλες παρατάξεις τους κρύβουν επιμελώς .

Για ν’αναπτυχθούν αποτελεσματικοί αγώνες, χρειάζεται να παραμερίσουμε και όλους όσους βάζουν εμπόδια στον αγώνα μας. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Σωματείο μας, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΑΔΕΔΥ, παραμερίζοντας, πρώτα από όλα, τις παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι εκλογές στις 25-26 Γενάρη είναι ευκαιρία για να κάνουμε ένα βήμα προς  αυτή την κατεύθυνση, για να μπορούμε να αγωνιστούμε για το δίκιο μας από καλύτερες θέσεις.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΛΑΤΙΑ  ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΙΣΧΥ ΤΗΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ  ΔΥΝΑΜΗΣ.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ την μόνη δύναμη που δοκιμασμένα δεν φοβάται να συγκρουστεί.                                                                                                
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το ΠΑΜΕ και την Α.Σ.Υ. που μπορούν  να ενώσουν  τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε ένα μεγάλο πανεργατικό μέτωπο ικανό να βάλει εμπόδια και να φέρει νίκες και κατακτήσεις.

Κριτήριο της δικής μας πρότασης και των αγώνων μας είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των υγειονομικών.   Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης, η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και ο παραγόμενος πλούτος δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες στην υγεία- πρόνοια. Εμπόδιο είναι η επιχειρηματική δράση, η πολιτική και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ  ΓΙΑ:

 Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική ασφάλιση για όλους. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν οι  θεραπείες & φάρμακα με επιστημονικά κι όχι «λογιστικά» κριτήρια..
 Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση απωλειών στους μισθούς.
 Μαζικές ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού. Μονιμοποίηση  επικουρικών και συμβασιούχων.                         
 Να καταργηθεί η αξιολόγηση που οδηγεί σε διαθεσιμότητες, λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και νέα χαράτσια. Να μην συγχωνευθεί – κλείσει καμιά κλινική, τμήμα, δημόσια μονάδα υγείας. Ενίσχυση εδώ και τώρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 Ενιαία Ανώτατη Νοσηλευτική Εκπαίδευση με άμεση διέξοδο για τους ΔΕ στην ανώτατη εκπαίδευση.
 Επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο νοσοκομείο. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας κι ασφάλειας σε όλους τους χώρους.
  Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Λάρισα 19-1-2018


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1.   ΒΑΛΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
2.   ΓΚΙΑΤΟΥ ΧΑΪΔΩ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
3.   ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4.   ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
5.   ΣΚΟΚΑ ΜΑΡΙΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
6.   ΤΖΑΛΚΙΤΖΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
7.   ΤΣΑΜΠΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ


Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
1.   ΒΑΛΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
2.   ΓΚΙΑΤΟΥ ΧΑΪΔΩ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
3.   ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4.   ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
5.   ΣΚΟΚΑ ΜΑΡΙΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
6.   ΤΖΑΛΚΙΤΖΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
7.   ΤΣΑΜΠΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
1.   ΒΑΛΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
2.   ΓΚΙΑΤΟΥ ΧΑΪΔΩ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
3.   ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4.   ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
5.   ΣΚΟΚΑ ΜΑΡΙΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
6.   ΤΖΑΛΚΙΤΖΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
7.   ΤΣΑΜΠΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...