Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Κοπή πίτας των Εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ [φωτο]


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 στις 13:00 μ.μ., με μαζική συμμετοχή η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Λ..


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κος Αντωνίου Ν., ο Υποδιοικητής της 5ης Υ.Πε. κος Βενιζέλος Μ., ο εκτελών χρέη Διοικητή στο Π.Γ.Ν.Λ. κος Φεζουλίδης Ι., οι Διευθυντές των Υπηρεσιών Π.Γ.Ν.Λ. και πλήθος εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων καλωσορίζοντας ευχαρίστησε τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους και στην ομιλία μεταξύ των άλλων τόνισε:

«…Να σας ευχηθώ, προσωπικά και εκ µέρους των µελών του ∆ιοικητικού Συμβουλίου, να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2016, µε υγεία, οικογενειακή και επαγγελµατική ευημερία, τόσο σε σας, που σήµερα βρίσκεστε εδώ, όσο και σ’ όλους τους εργαζόμενους-συναδέλφους…

Η Χρονιά αυτή να δώσει δύναμη για την εκτέλεση των καθηκόντων μας, προκειμένου να  συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές  υπηρεσίες υγείας στους πολίτες παρά τις αντίξοες συνθήκες, που επικρατούν.

…Δοθείσης της ευκαιρίας να αναφερθώ στα χρόνια αλλά και τα καθημερινά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε, που μας απασχολούν ως Νοσοκομείο και ως Εργαζόμενους. O Σύλλογος μας, όπως όλοι το γνωρίζεται εξάλλου, παλεύει και αγωνίζεται με έντονους και δυναμικούς ρυθμούς για την αντιμετώπιση της πληθώρας  των προβλημάτων, παλεύει και αγωνίζεται μαζί με όλους τους συναδέλφους-Μέλη μας και όχι μόνο, τόσο για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας όσο και για τα προβλήματα γενικά του χώρου της Υγείας.

Παλέψαμε από την αρχή του 2015 ν’ αποκαταστήσουμε την μακροχρόνια αδικία, που γινόταν εις βάρος των εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Λ. αναφορικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων. Φαίνεται, ότι με τον προϋπολογισμό του 2016 για τα νυχτερινά, αργίες και  εξαιρέσιμα μπαίνει επιτέλους τέρμα στο απαράδεκτο φαινόμενο της περσινής περικοπής κατά 30% των αποδοχών στο κυκλικό ωράριο, αλλά και στην μη πληρωμή των υπερωριών.

Ως γνωστόν το 2015, δεν πιστώθηκε ούτε ένα ευρώ στους δικαιούχους των υπερωριών…

…Το 2015 είχαμε μηδενικές προσλήψεις. Οι χιλιάδες, που ανακοινώθηκαν έμειναν στις καλένδες. Φαίνεται, ότι το 2016 θα δώσει τους πρώτους νέους συναδέλφους αλλά αυτοί δεν θα είναι ούτε σταγόνα στον ωκεανό. Οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται, η γενικευμένη σωματική και  ψυχική  κατάρρευση των συναδέλφων μας  είναι προ των θυρών… 

…Το φλέγων και ζωτικής σημασίας θέμα, που πρέπει να αγωνιστούμε είναι το νέο ασφαλιστικό. Το απαράδεκτο Νομοσχέδιο, που  θέλει να φέρει η Κυβέρνηση προς ψήφιση στην βουλή θα είναι η ταφόπλακα για την κοινωνική μας  ασφάλιση. Συνάδελφοι, αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει…

…Όπως, αντιλαμβάνεσθε και το 2016 θα πρέπει να δώσουµε νέες µάχες. Εμείς βέβαια θα τις δώσουµε, όπως κάναμε και την προηγούμενη χρονιά, και αισιοδοξούμε, ότι θα τις κερδίσουμε.

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας.

Σας ζητούμε να συμμετέχετε ενεργά σε’ όλες τις δραστηριότητες του Σωματείου.

Προσωπικά σας δίνω τον λόγο μου, ότι μαζί με το Προεδρείο του Σωματείου θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μ’ όλες μας τις δυνάμεις για να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων χωρίς καμία διάκριση. 

Κλείνοντας θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σας ευχηθώ το 2016, να αποτελέσει αφετηρία µιας νέας δημιουργικής, και παραγωγικής χρονιάς σε όλους.

Να εκπληρώσει τόσο τις επαγγελµατικές, όσο και τις προσωπικές επιθυμίες σας. Να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο οι στόχοι σας, και πάνω από όλα, να είστε Υγιείς…».


Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Διοικητής της, ο Υποδιοικητής της 5ης Υ.Πε. και ο εκτελών χρέη Διοικητή στο Νοσοκομείο. Ακολούθησε το κόψιμο της πίτας του Σωματείου, όπου τρία τυχερά Μέλη του Σωματείου κέρδισαν: μία δωροεπιταγή τριήμερης διαμονής σε ***** κατάλυμα [1ο], και μία δωροεπιταγή από γνωστό πολυκατάστημα [2ο-3ο].

για το Δ.Σ. του Σωματείου
ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Πρόεδρος
ΝΑΚΟΣ Θ.Μ. ΧΡΗΣΤΟΣ
Γενικός Γραμματέας




30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...