Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

«Ανακύκλωση διαφόρου υλικού»

Λάρισα, 30-09-2015

Προς: Διοικητή Π.Γ.Ν. Λάρισας

Θέμα«Ανακύκλωση διαφόρου υλικού»

Την προηγούμενη εβδομάδα [21-25/09] το Σωματείο έγινε δέκτης πληροφοριών αλλά και προφορικών καταγγελιών, πως γίνεται απομάκρυνση υλικών από τους χώρους του Νοσοκομείου, που λογίζονταν προς καταστροφή, από μια εταιρία ανακύκλωσης, που εδρεύει στην Λάρισα.



Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε, ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από την Νομοθεσία διαδικασίες και πως η αξία των υλικών, που απομακρύνθηκαν, φέρεται να αγγίζει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στις μέρες, που ακολούθησαν παρακολουθήσαμε δραστηριότητες, που έλαβαν χώρα σε διάφορα μέρη του Νοσοκομείου και από την έρευνα, που κάναμε διαπιστώσαμε, ότι όντως υπάρχει απομάκρυνση υλικών και μάλιστα μαζική!


Πιστεύοντας, ότι η δημόσια περιουσία του Νοσοκομείου, ακόμη και η άχρηστη - μη χρησιμοποιήσιμη, δεν μπορεί να είναι διαχειρίσιμη χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ειδικά όταν σ’ αυτή περιέχονται υλικά, όπως ιατρικά μηχανήματα παρωχημένης τεχνολογίας, που μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως και να δώσουν τις ανάλογες και πολύτιμες λύσεις.

Σε συνέχεια των παραπάνω ζητείται να μας ενημερώσετε εγγράφως, εάν τηρήθηκαν και ποιες διαδικασίες βάσει της κείμενης Νομοθεσίας και να μας παραθέσετε την λεπτομερή λίστα με τα ανακυκλώσιμα υλικά, που απομακρύνθηκαν καθώς και τα αντισταθμιστικά οφέλη, που προκύπτουν για το Νοσοκομείο εν γένει και δη για την εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων αλλά και των εξυπηρετούμενων πολιτών.



Για το Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ.


ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Πρόεδρος

ΝΑΚΟΣ Θ.Μ. ΧΡΗΣΤΟΣ
Γενικός Γραμματέας


30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...