Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018


30/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’


                       Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΛ με αφορμή συνέντευξη του κου Νάνου Παναγιώτη, Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας στις 02/09/2018, για την εφαρμογή μέτρου Τήρησης μαγνητικών καρτών προσέλευσης και αποχώρησης πήρε την παρακάτω απόφαση στη συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου:
« Δεδομένου ότι, παρά την πιλοτική έναρξη του μέτρου των μαγνητικών καρτών τήρησης ωραρίου, ουδέν έγγραφο έχει σταλεί στους εργαζόμενους του νοσοκομείου (προϊστάμενους κτλ) για το σκεπτικό της απόφασης ούτε καν για την εφαρμογή του και με μόνη πηγή ενημέρωσης δήλωση του κου Νάνου Π, Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας στις 02/09/2018 αποφασίζουμε:
Εφόσον είναι αληθές, ότι το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρεί ήδη από την αρχή της εφαρμογής του εργαζόμενους του ΕΣΥ στο νοσοκομείο (ιατρούς και μέλη ΔΕΠ), κάνοντας ευθεία διάκριση σε «πληβείους» και μη.
Εφόσον δεν έχει λυθεί το θέμα του παρκινγκ για το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο προσέρχεται ακόμα και 45 λεπτά με 1 ώρα νωρίτερα στην εργασία του προς αναζήτηση θέσης στάθμευσης.
Καθότι ουδεμία διαβούλευση έγινε με τους εργαζόμενους για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Το προσωπικό που ήδη χτυπάει κάρτες θα σταματήσει ΑΜΕΣΑ, και κανείς άλλος συνάδελφος δε θα παραλάβει νέες.
Αυτό θα γίνεται έως ότου λυθούν όλες οι αδικίες και τα εμπόδια που υπάρχουν και σταματήσει ο μη νόμιμος διαχωρισμός των εργαζομένων.
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα και από τα εννιά (9) μέλη του συμβουλίου.

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΘΈΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 27ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. »

Το θέμα τέθηκε στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και υπερψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η απόφαση του ΔΣ της συνεδρίασης της 24ης Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου ο διοικητής κοινοποίησε έγγραφο σε όλες τις Υπηρεσίες ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, στο τέλος του οποίου επισημαίνει ότι συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα η μη χρήση της κάρτας και μάλιστα απειλεί με στέρηση μισθού όσους δεν εφαρμόσουν το μέτρο.
Είναι δε τέτοια η σπουδή της διοίκησης να ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τους «κακούς» υπαλλήλους που το έγγραφο λέει επί λέξει
« Από την 01/10/2018 τίθεται και επίσημα σε εφαρμογή το σύστημα χρήσης καρτών ωρομέτρησης των υπαλλήλων του ΠΓΝΛ και του προσωπικού που συμμετέχει στην ολοήμερη λειτουργία αυτού.
………σε κάθε περίπτωση η μη χρήση της κάρτας σημαίνει αδικαιολόγητη απουσία και συνεπάγεται περικοπή ημερομισθίου. »
Έτσι εντέλλονται όλοι οι υπάλληλοι, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν κάρτα (γιατί απλά δεν τους δόθηκε) να χτυπήσουν μία, αλλιώς ΚΑΙ πειθαρχικό παράπτωμα ΚΑΙ στέρηση μισθού.
 Και σε όποιον έχει διάθεση υποτίμησης του ζητήματος, πρέπει να τον ενημερώσουμε ότι αυτό είναι το πρώτο έγγραφο που κοινοποιείται στο προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του αγνοεί την πρόθεση της διοίκησης να εφαρμόσει αυτό το μέτρο. Έτσι, υπάλληλοι της βάρδιας την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο είδαν ξαφνικά κάποιον να τους πληροφορεί ότι τη Δευτέρα θα τους περικοπεί ΣΙΓΟΥΡΑ ο μισθός, αφού δεν μπορούν να χτυπήσουν μια κάρτα που δεν έχουν. Υπάρχουν συνάδελφοι που προσπαθούν να ζήσουν την οικογένειά τους με 500 και 600 ευρώ και η αυθαίρετη ανακοίνωση ότι θα τους περικοπεί και άλλο  ο μισθός αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα.
 Όπως τονίσαμε, το ανωτέρω έγγραφο ΔΕΝ κοινοποιείται στην ιατρική υπηρεσία, προφανώς διότι η Διοίκηση επιθυμεί να εξαιρέσει τους γιατρούς. Στην προσπάθεια αυτή όμως, παραβλέπεται ότι, στην ιατρική υπηρεσία δεν ανήκουν μόνο οι γιατροί (αλλά και οι φυσικοθεραπευτές, οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια, οι κοινωνικοί λειτουργοί,  οι ψυχολόγοι, οι μάγειρες, οι διαιτολόγοι και πλήθος άλλων ειδικοτήτων). Έτσι όμως δεν λαμβάνεται υπόψη η ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου, την οποία επικαλείται στο έγγραφο.
Κατά την άποψη μας όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία έχει αντιμετωπιστεί από τη μεριά της διοίκησης το όλο ζήτημα, την οποία καταγγέλλουμε, δηλώνοντας ότι θα είμαστε στο πλευρό των συναδέρφων, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Για το Δ.Σ.
Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ.











ΜΑΛΙΣΙΩΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρόεδρος

ΝΙΑΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Γενικός Γραμματέας



30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...