Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Συλλαλητήριο, Δ.Ε.Θ._Σάββατο 10-09-2016_αναχώρηση 14:30


ΣΑΒ 10-09-16 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 14:30 - Ωδείο Λάρισας






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας

02-09-2016


Οι φετινές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), στις 10 Σεπτεμβρίου, συμπίπτουν με τον ένα χρόνο από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και τη συνέχιση της λιτότητας, της φοροληστείας και της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου της χώρας.


Η υπερφορολόγηση, η ανεργία, η «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα funds και οι κατασχέσεις σπιτιών, αποτελούν την πολιτική μιας κυβέρνησης, πλήρως υποταγμένης στους δανειστές.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα νέες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα. Θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στον Ιδιωτικό Τομέα – που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο – και τη γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κυρίως η αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, μετά την «αφαίρεση» του δικαιώματος της συλλογικής διαπραγμάτευσης των όρων αμοιβής  και εργασίας των εργαζομένων, με την ακύρωση ουσιαστικά του απεργιακού δικαιώματος και την επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών, θα είναι ένα από τα κρίσιμα ζητήματα της επόμενης περιόδου.

Εμείς οι εργαζόμενοι, δε θα συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, σε μια περίοδο μάλιστα που διευρύνονται οι κοινωνικές ανάγκες και αντικειμενικά μεγαλώνουν οι δυνατότητες ικανοποίησής τους

Διεκδικούμε να μπει τέρμα στις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεών μας και αγωνιζόμαστε για τη σταδιακή επαναφορά τους στα προ μνημονίων επίπεδα.


Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση και Κοινωνικές Δομές καθώς και την κατάργηση της ελαστικής, της ενοικιαζόμενης και της εκ περιτροπής εργασίας.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας αποφάσισε τη συμμετοχή στη συγκέντρωση -συλλαλητήριο   που διοργανώνουν Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε. το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την κινητοποίηση. Για το σκοπό αυτό λεωφορεία θα αναχωρήσουν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 2.30 μ.μ. από το Ωδείο Λάρισας.

Νωρίτερα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 θα επισκεφθεί τη Λάρισα το Μέλος της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γρηγόρης Καλομοίρης.

Θα επισκεφθεί εργασιακούς χώρους και θα ενημερώσει τους συναδέλφους.

Την ίδια μέρα και στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη-ενημέρωση στα Γραφεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των Α/θμιων Σωματείων του Νομού Λάρισας.

Καλούνται τα Διοικητικά Συμβούλια των Α/θμιων Σωματείων του Νομού, καθώς και οι συνάδελφοι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη σύσκεψη-ενημέρωση στα Γραφεία του Ν.Τ. Α.Δ.ΕΔ.Υ. Λάρισας, Λαπιθών 6.



30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...