Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

BrainGain...μπορείτε να βοηθήσετε...

Ποιοί είμαστε



Η πρωτοβουλία Brain Gain δημιουργήθηκε από Έλληνες και Ελληνίδες νέους επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού. Δεν μας αρκεί να ασκούμε κριτική στα χρόνια προβλήματα της χώρας εκ του ασφαλούς. Ενώνουμε τις φωνές μας για να κάνουμε προτάσεις με θετικό πρόσημο, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες, που θα κινητροδοτήσουν τη γενιά του brain drain να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε οποιονδήποτε ζει ή εργάζεται στο εξωτερικό και θέλει να προσφέρει στη δημιουργική αξιοποίηση και την προσέλκυση του ανθρωπίνου δυναμικού που έχασε η χώρα.
Σε τι στοχεύουμε
Η μετατροπή του brain drain σε brain gain είναι ο θεμελιώδης στόχος της πρωτοβουλίας. Η αλληλεπίδραση των Ελλήνων του εξωτερικού και της Ελλάδας και ιδανικά η επιστροφή ανθρώπινου δυναμικού είναι για εμάς αναγκαία συνισταμένη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, την οικονομική ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

Επιδιώκουμε παράλληλα να αποκτήσει φωνή η κοινότητα των expats με οργανωμένο τρόπο. Η μόρφωση, επαγγελματική κατάρτιση και η διεθνής εμπειρία που έχουν τα μέλη της πρωτοβουλίας είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να επενδυθεί στην Ελλάδα.

Στην πράξη

Καλούμε, όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε έναν ανοικτό και ενεργητικό διάλογο. Καταθέτουμε στην κοινή γνώμη στοχευμένες απόψεις, τεκμηριωμένες προτάσεις και διεθνείς πρακτικές για την επίλυση προβλημάτων της χώρας. Ασκούμε πίεση στην Πολιτεία για να τις εφαρμόσει.

Σε ετήσιο Συνέδριο, συνδιαμορφώνουμε τους στρατηγικούς μας στόχους και διευρύνουμε τη δράση της πρωτοβουλίας. Η ψηφιακή παρουσία του Brain Gain είναι συνεχής και ανοικτή σε νέες ιδέες που μπορούν να ενισχύσουν τον κοινό μας στόχο.

Στείλτε τη σελίδα μας 

http://somateiopgnl.blogspot.gr/2016/05/braingain.html 

ή το ερωτηματολόγιο 

http://braingain.gr/8apantiseis/

σε φίλους στο εξωτερικό για να βοηθήσετε στην ολοκλήρωση της έρευνας 

Συμμετοχή στην έρευνα για Έλληνες και Ελληνίδες νέους επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού πατώντας πάνω στην εικόνα, που ακολουθεί:



Όσοι δεν ζείτε στο εξωτερικό μπορείτε να υπογράψετε για την πρωτοβουλία πατώντας πάνω στην εικόνα, που ακολουθεί:







  

@


30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...