Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ_2


Δελτίο #1
26/3/2015
Επιμέλεια: Γεν. Γραμματέας

ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 
βοηθήστε με προτάσεις σας…

Η Τ.Υ. του Δ.Λ. εκπονεί τη μελέτη με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ». Το Σωματείο συμμετέχει ενεργά για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και σας ενημερώνει, ότι στις 28-02- 2015 έστειλε τις πρώτες προτάσεις για τη βελτίωση της μετακίνησής μας από και προς το Νοσοκομείο. Στο πλαίσιο μπορείτε να υποβάλλετε τις προτάσεις σας τόσο για το χώρο εργασίας μας όσο & για την πόλη γενικότερα μέσω email: somateiopgnl@uhl.gr, με μήνυμα στην ομάδα μας στο Facebook, σε κάποιο μέλος του Προεδρείου: Λαρίση, Τσολάκη & Νάκο, ή με απλό σημείωμα στο Γραφείο.

ειδική πρόσθετη άδεια σ’ όλο το προσωπικό 

στις 20-03-15 η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. απέστειλε αίτημα στον Υπ. Υγείας ζητώντας να επεκταθεί η ειδική άδεια, που χορηγείται σε προσωπικό ειδικοτήτων βάσει του άρθρου 105 του Ν.2071/92. Είναι η γνωστή 10μερη άδεια κλειστών Τμημάτων. Με την εξέλιξη των Νοσοκομείων δημιουργήθηκαν νέα τμήματα στα οποία επικρατούν εξίσου Επικίνδυνες και Ανθυγιεινές Συνθήκες Εργασίας. Με την εν λόγω ρύθμιση ζητείται να προστεθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτου εκπαίδευσης και ειδικότητας για να αρθεί η αδικία ετών, άνισης μεταχείρισης υπαλλήλων του ιδίου εργασιακού χώρου. Η θεμελίωση της ειδικής άδειας να χορηγείται με την συμπλήρωση συνεχούς εργασίας έξι μηνών. 

δεδουλευμένα

Μετά την ψήφιση του Νόμου 4316/2014, άρθρο 12 [24-12-2014 ] ακολούθησε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να πληρωθούν τα όποια οφειλόμενα ποσά για πρόσθετες αμοιβές, εργασία εξαιρέσιμων ημερών, νυχτερινών ωρών και υπερωριακής απασχόλησης και για τα έτη 2012, 2013 και 2014. Το σχετικό Φ.Ε.Κ. 382/τ.: Β’ δημοσιεύτηκε στις 19-03- 2015. Στις 20-03-2015 ο Αν. Υπ. κος Ανδρέας Ξανθός ανέφερε, ότι μέχρι την Δευτέρα 23 Μαρτίου θα έχουν φθάσει στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. όλης της χώρας τα κονδύλια για την εξόφληση των δεδουλευμένων. Για τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ. Μαθαίνετε τα νεότερα στην ομάδα μας στο facebook: ΣΩΜΑΤΕΙΟΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΓΝΛΑΡΙΣΑΣ

βήμα-βήμα… μαθαίνω για τον Ι.Κ.Α. 

πριν ξεκινήσετε έχετε στη διάθεσή σας: 1) αριθμό μητρώου Ο.Π.Α.Δ. 2) username και password του TAXISNET 3) Α.Φ.Μ. 4) Α.Μ.Κ.Α. 5) Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου Ι.Κ.Α. αν είχατε παλιότερα. Διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες σε κάθε σελίδα. Έχετε χαρτί και στυλό/μολύβι και αν χρειάζεστε τα γυαλιά σας. Αν όλα αυτά σας φαίνονται κινέζικα απλά ζητείστε να σας βοηθήσει κάποιος. Ξεκινάμε… 
1. Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του Ι.Κ.Α. www.ika.gr > ελληνική γλώσσα και μετά ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Επιλέγετε από τη λίστα το 2ο: «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους / Συνταξιούχους» και ανοίγει το μενού με επιλογές. 

2. Αν είχατε παλιότερα ασφάλιση Ι.Κ.Α. και γνωρίζετε τον αριθμό Μητρώου σας Α.Μ.Α. προχωράτε στο επόμενο βήμα. Αν όχι συνεχίζεται και επιλέγετε: «Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου(ΑΜΑ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τους ασφαλισμένους του τ.Ο.Π.Α.Δ.- Τ.Υ.Δ.Κ.Υ». Πατήστε το ΕΔΩ για είσοδο. Θα χρειαστείτε τον αριθμό, που υπάρχει στο βιβλιάριο υγείας Ο.Π.Α.Δ.. Καταχωρήστε τα στοιχεία σας, πατήστε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και μάθετε τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου [Α.Μ.Α.]. 

3. Έχοντας τον Α.Μ.Α. και τα παραπάνω στοιχεία στις «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» συνεχίζεται για την εγγραφή χρήστη. Επιλέγεται «Πιστοποίηση Ασφαλισμένου». Υπάρχουν 2 τρόποι για εγγραφή. Έχοντας username και password του TAXISNET η διαδικασία είναι πιο απλή, αφού δεν θα χρειαστεί να πάτε σε Υποκατάστημα Ι.Κ.Α.. 
1ος τρόπος: Αν έχετε τα στοιχεία του TAXISNET επιλέξτε από το Α) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET το ΕΔΩ για είσοδο. Επιλέξτε ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΗ. Στη συνέχεια ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του TAXISNET. Πληκτρολογήστε τα στοιχεία σας, πατήστε ΕΙΣΟΔΟΣ και στη συνέχεια ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ. Στην επόμενη σελίδα καταχωρήστε και καταγράψτε σε χαρτί τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό. Επιλέγοντας ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, οι τιμές που συμπληρώσατε στα πεδία θα ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητα τους. Σε περίπτωση λανθασμένης εισαγωγής, θα εμφανιστεί το κατάλληλο μήνυμα λάθους που υποδεικνύει τα μη έγκυρα πεδία. Σε περίπτωση επιτυχημένης εισαγωγής η διαδικασία ολοκληρώνεται. Στην οθόνη εμφανίζεται σχετικό μήνυμα, το οποίο πρέπει να εκτυπώσετε, διότι περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία της πιστοποίησής σας. 
2ος τρόπος: Αν δεν έχετε τα στοιχεία του TAXISNET επιλέξτε από το Β) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ το για είσοδο στην Hλεκτρονική Yπηρεσία - Πιστοποίηση Ασφαλισμένου. Επιλέξτε ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΗ. Στην επόμενη σελίδα καταχωρήστε και καταγράψτε σε χαρτί τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό. Επιλέγοντας ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, οι τιμές που συμπληρώσατε στα πεδία θα ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητα τους. Σε περίπτωση λανθασμένης εισαγωγής, θα εμφανιστεί το κατάλληλο μήνυμα λάθους που υποδεικνύει τα μη έγκυρα πεδία. Σε περίπτωση επιτυχημένης εισαγωγής, η αίτηση εγγραφής σας θα καταχωρηθεί. Ακολούθως, πρέπει να εκτυπώσετε τα στοιχεία εγγραφής και να μεταβείτε σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Εκεί θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των στοιχείων της αίτησης και θα λάβετε ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ. Ξαναμπαίνετε στη σελίδα επιλέγετε Β) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ το ΕΔΩ για είσοδο και τώρα επιλέγετε ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΤΗ για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό χρήστη, που δημιουργήσατε κάνοντας χρήση του κλειδάριθμου που παραλάβατε από το Υποκατάστημα. 

4. Μετά την πιστοποίησή σας θα μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή τον ασφαλιστικό λογαριασμό σας [ένσημα]. Ακολουθήστε τη διαδρομή: www.ika.gr > επιλογή ΕΛΛΗΝΙΚΑ > ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ > Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης. Κατά την είσοδο θα ζητηθούν ο κωδικός χρήστης και το συνθηματικό σας.

ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Ασφαλιστική Ικανότητα ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Ι.Κ.Α.

σύστημα ΑΤΛΑΣ
Επιπλέον, των νέων Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. έχει τεθεί σε λειτουργία και το σύστημα ΑΤΛΑΣ, όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να δουν το Ασφαλιστικό Βιογραφικό τους. Μέχρι σήμερα έχουν περαστεί ένσημα από το 1994 και μετά. Μπορείτε να δείτε το Βιογραφικό σας στη διαδρομή: www.atlas.gov.gr > Ασφαλιστικό Βιογραφικό [στα αριστερά] > Πρόσβαση στο Ασφαλ. Βιογρ.. Για την χρήση αυτής της υπηρεσίας χρειάζεστε username και password του TAXISNET καθώς και τον Α.Μ.Κ.Α.. 
______
Αν λάβετε ή κατεβάσατε το παρόν Δελτίο σε μορφή .pdf μπορεί να δείτε αρχεία [όπως οι αναφερόμενοι Νόμοι] ή/και να περιηγηθείτε σε σελίδες [όπως στις σελίδες του Ι.Κ.Α., στο facebook], αφού έχουν μπει οι σχετικές συνδέσεις [links] για την διευκόλυνσή σας στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσή σας.



30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...